Arbëri

Korporata financiare amerikane pret realizimin e zotimeve, Qeveria s’i përmend

Foto: Reuters
 
Ky tekst është Premium por sot mund ta lexoni pa pagesë!

Korporata Ndërkombëtare e Shteteve të Bashkuara për Zhvillim Financiar pret nga Kosova dhe Serbia përkushtim në realizimin e investimeve, të cilat janë pjesë e marrëveshjes për “normalizim ekonomik”. Dokumentet e nënshkruara nga Kosova dhe Serbia shtatorin e vitit të kaluar përmbajnë disa projekte që ndërlidhen me ndërtimin e autostradave dhe hekurudhave. Ambasada amerikane konfirmoi së fundi se këto projekte i mbështet edhe administrata aktuale e presidentit Biden.

Por në programin qeverisës nuk përmenden këto projekte e as zotimet e tjera.