Arbëri

Qeveria Kurti synon që deri më 2025 Kosova ta fitojë statusin e vendit kandidat

Në programin që e ka miratuar javën e shkuar, Qeveria Kurti ka shprehur synimin që deri në vitin 2025 shteti ta fitojë statusin e vendit kandidat. Por njohës të integrimeve evropiane thonë se kjo mund të mbërrihet vetëm nëse deri atëherë shtetësinë Kosovës ia njohin edhe Spanja, Rumania, Greqia, Sllovakia dhe Qiproja. Në Qeveri nuk kanë treguar se kur planifikojnë ta deponojnë në BE kërkesën për statusin e vendit kandidat

 

Në programin që e ka miratuar javën e shkuar, Qeveria Kurti ka shprehur synimin që deri në vitin 2025 shteti ta fitojë statusin e vendit kandidat. Por njohës të integrimeve evropiane thonë se kjo mund të mbërrihet vetëm nëse deri atëherë shtetësinë Kosovës ia njohin edhe Spanja, Rumania, Greqia, Sllovakia dhe Qiproja. Në Qeveri nuk kanë treguar se kur planifikojnë ta deponojnë në BE kërkesën për statusin e vendit kandidat

Kosova është vendi i vetëm në rajon që nuk e ka nisur formalisht rrugën për anëtarësim në Bashkimin Evropian. Ende nuk e ka deponuar aplikacionin për ta marrë statusin e vendit kandidat.

Por në programin që e ka miratuar javën e shkuar, Qeveria e re ka shprehur synimin që deri në vitin 2025 shteti ta fitojë këtë status.