Arbëri

Komunave po u ikin mjekët

Edhe 10 muaj pas hapjes së konkursit për specializantë të rinj nga Ministria e Shëndetësisë, kujdesi parësor shëndetësor vazhdon të përballet me mungesë të mjekëve. Kjo dhe fenomeni i largimit të mjekëve nga Kosova po u shkakton telashe të shumta komunave, derisa mjekët e paktë që kanë mbetur aty thonë se puna u është shumëfishuar dhe se fluksi i pacientëve për ta është i madh

 

Edhe 10 muaj pas hapjes së konkursit për specializantë të rinj nga Ministria e Shëndetësisë, kujdesi parësor shëndetësor vazhdon të përballet me mungesë të mjekëve. Kjo dhe fenomeni i largimit të mjekëve nga Kosova po u shkakton telashe të shumta komunave, derisa mjekët e paktë që kanë mbetur aty thonë se puna u është shumëfishuar dhe se fluksi i pacientëve për ta është i madh

Tash e gjashtë javë, karrigia dhe tavolina e dhomës që ofronte shërbime shëndetësore në fshatin Qëndresë të Komunës së Drenasit, nuk hyjnë fare në punë. Kjo për shkak se mjeku i vetëm që ishte këtu ka shkuar për ta përfunduar specializimin. Në këtë vend, ku momentalisht punojnë vetëm infermierët, marrin shërbime edhe banorë të pesë fshatrave të tjera. Komuna e Drenasit ka mbetur me vetëm 16 mjekë aktivë, nga 35 sa ishin muaj më parë. E kjo sipas drejtorit të QKMF-së në Drenas, Ismet Bogiqi, po u shkakton probleme të shumta dhe radhë të gjata pacientësh.

“Është ngarkesë edhe për mjekët, edhe për pacientët se po u bie me prit”, ka thënë ai.