Arbëri

Në Gjermani nga nesër lirohen masat për të vaksinuarit, u përshtaten diasporës kosovare

 

Shteti gjerman ka miratuar ligjin e ri për lehtësimin e masave për qytetarët që jetojnë në Gjermani e që janë shëruar nga COVID-19 apo janë vaksinuar kundër virusit. Sipas një njoftimi të Ambasadës së Kosovës në Gjermani ligji që lehtëson masat për të vaksinuarit do të hyjë në fuqi nga nesër, 9 maj.

Masat parashohin që kufizimi i kontaktit dhe daljes nuk zbatohen më për njerëzit e vaksinuar. Kjo nënkupton që njerëzit e vaksinuar kanë të drejtë të dalin dhe se u duhet të paraqitet vetëm libreza e vaksinimit.