Arbëri

AP-ja shkruan për insektin nga Kosova

AP-ja shkruan për insektin nga Kosova
 

Profesori kosovar, Halil Ibrahimi, beson se masat e izolimit për shkak të pandemisë s’kanë sjellë veç të këqija. Si rezultat i tyre, ai kompletoi një hulumtim, ngriti vetëdijen e publikut për ndotjen e pellgjeve dhe emërtoi një insekt të sapozbuluar në bazë të virusit.

Ibrahimi po punonte në një raport hulumtues mbi një specie të pazakontë që gjendet në parkun kombëtar “Bjeshkët e Nemuna”. Kjo specie tani mban emrin “Potamophylax coronavirus”. Lidhur me këtë, profesori Ibrahimi ka dhënë detaje për agjencinë prestigjioze të lajmeve “Associated Press”.