Arbëri

Opozita reagon ndaj nisjes së hetimeve për “zbulim të fshehtësisë” në sigurimin e vaksinave

Opozita reagon ndaj nisjes së hetimeve për “zbulim të fshehtësisë” në sigurimin e vaksinave
 

Partia Demokratike e Kosovës dhe Lidhja Demokratike e Kosovës kanë reaguar ndaj njoftimit të Prokurorisë Themelore të Prishtinës për nisjen e hetimeve për veprën penale të “zbulimit të fshehtësisë zyrtare” për rrjedhjen e dokumenteve të negocimit të kontratës mes shtetit të Kosovës dhe kompanisë për prodhim vaksinash kundër COVID-19 “

Partia Demokratike e Kosovës e ka cilësuar sulm direkt ndaj demokracisë nisjen e hetimeve “me urdhrin politik të Arben Vitisë dhe Albin Kurtit”, ndërsa LDK-ja ka thënë se hetimi duhet të bëhet ndaj ministrit Vitia “për mosfurnizim të qëllimshëm me vaksina”.