Arbëri

Kërkohet platformë dhe strategji para rinisjes së negociatave

Platformë dhe një strategji për dialog, e cila përmban pikat kyç në këtë proces, është duke kërkuar shoqëria civile. Në kabinetin e kryeministrit Kurti nuk kanë treguar për angazhimet rreth platformës, miratimi i së cilës parashihej edhe në programin e Qeverisë Kurti 1. E, çështja e cila mund ta zbehë entuziazmin e palëve po konsiderohet Asociacioni i komunave me shumicë serbe, kundër të cilit është partia që drejton qeverinë

 

Platformë dhe një strategji për dialog, e cila përmban pikat kyç në këtë proces, është duke kërkuar shoqëria civile. Në kabinetin e kryeministrit Kurti nuk kanë treguar për angazhimet rreth platformës, miratimi i së cilës parashihej edhe në programin e Qeverisë Kurti 1. E, çështja e cila mund ta zbehë entuziazmin e palëve po konsiderohet Asociacioni i komunave me shumicë serbe, kundër të cilit është partia që drejton qeverinë

Në pritje të ftesës së Brukselit për vazhdimin e negociatave, Qeveria ende nuk e ka miratuar platformën për dialogun me Serbinë. Në Zyrën e kryeministrit nuk kanë treguar për angazhimet rreth këtij dokumenti, miratimi i të cilit parashihej edhe në programin e Qeverisë Kurti 1.

Platformën e ka përmendur edhe presidentja Vjosa Osmani, pas një takimi që kishte zhvilluar më 7 prill me ambasadorin amerikan, Philip Kosnett. Osmani ka thënë se angazhohet për një platformë të mirëfilltë me gjithë spektrin politik, duke cekur se theks të veçantë do t’u japë konsultimeve me opozitën, si dhe përfshirjen e tyre aktive në çështje të interesit të veçantë për vendin.