Arbëri

Inspektorët komunalë ankohen për paga dhe shtesa, paralajmërojnë greva e bojkot

Foto: Ilustrim
 

Inspektorët komunalë do të presin deri në fund të muajit prill nga Qeveria e Kosovës për marrë masa tri kërkesa të tyre. Përndryshe kanë thënë se nëse kërkesat e tyre për pagë, shtesa në kohë pandemie e shtesat në rrezikshmëri nuk përmbushen, do të hyjnë në grevë e do të bojkotojnë punën.

Në një letër drejtuar kryeministrit Albin Kurti, inspektorët komunalë pikën e parë problematike e kanë theksuar nivelimin e pagave. Një pagë e inspektorit, sipas tyre, është 358 euro. inspektorët e kanë cilësuar këtë nivel të pagës si në shpërputhje me nivelin-statusin që kanë inspektorët komunalë në bazë të Ligjit për Paga të Nëpunësve Civilë.