Arbëri

Me ligjin antimafia, zyrtarëve do t’u konfiskohet pasuria e pajustifikueshme mbi 5 mijë euro

Foto: Ilustrim

Legjislatura e re ka në plan ta miratojë sivjet një ligj, i cili krijon mundësinë që pa aktgjykim dënues, ta konfiskojë secilën pasuri të pajustifikueshme të zyrtarëve, që ka vlerën mbi 5 mijë euro. Ligji antimafia, siç njihet në publik, nuk do të vlejë edhe për qytetarët e rëndomtë.

 

Legjislatura e re ka në plan ta miratojë sivjet një ligj, i cili krijon mundësinë që pa aktgjykim dënues, ta konfiskojë secilën pasuri të pajustifikueshme të zyrtarëve, që ka vlerën mbi 5 mijë euro. Ligji antimafia, siç njihet në publik, nuk do të vlejë edhe për qytetarët e rëndomtë.

Është Ministria e Drejtësisë institucioni që e ka ndërmarrë këtë nismë, dhe tashmë Koncept-dokumentin që analizon këtë politikë, e ka deponuar në Qeveri për miratim.