Arbëri

Të hënën konstituohet Kuvendi, për Qeverinë nuk është vendosur

Të hënën konstituohet Kuvendi, për Qeverinë nuk është vendosur

Konstituimi i legjislaturës së tetë, ku pritet të zgjidhen kryetari dhe nënkryetarët e Kuvendit, do të bëhet të hënën në orën 10:00.

 

Me zgjedhjen e kryetarit dhe të nënkryetarëve të Kuvendit, të hënën nis konstituimi i institucioneve të reja, pas zgjedhjeve të 14 shkurtit. Pas konstituimit të legjislaturës së tetë pritet të votohet kabineti qeverisës me kryetar Albin Kurtin, por në Vetëvendosje nuk kanë treguar nëse kjo do të ndodhë të njëjtën ditë. Për votimin e kryetarit të Kuvendit dhe të Qeverisë, koalicioni fitues i ka siguruar votat e mjaftueshme, por jo edhe për votimin e presidentes, që kërkon pjesëmarrjen e 80 deputetëve në votim

Konstituimi i legjislaturës së tetë, ku pritet të zgjidhen kryetari dhe nënkryetarët e Kuvendit, do të bëhet të hënën në orën 10:00.

Sipas njoftimit të administratës së Kuvendit, pikë e parë do të jetë formimi i komisionit të përkohshëm për verifikimin e kuorumit dhe të mandateve, për t’u pasuar me betimin e deputetëve. Seanca konstituive do të përmbyllet me zgjedhjen e kryetarit dhe të nënkryetarëve të Kuvendit.