1 perditesime
12:08

Ministria e Ekonomisë thotë se kanë arritur marrëveshje me minatorët për ekzekutimin e pagave

Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit ka nënshkruar marrëveshje me ndërmarrjen Trepça për ndihmë financiare, subvencione dhe investime kapitali në vlerë prej 3 milionë eurosh.

Kjo është bërë e ditur pas njoftimeve se minatorë të Trepçës janë futur në grevë për shkak të mosekzekutimit të pagave me kohë.

Ministria njofton se pagesat për punëtorët e Trepçës janë kryer dhe sot pritet t’i marrin ato.

08:22

Minatorët s’e ndalin grevën në kërkim të pagave të janarit e shkurtit

Edhe të martën minatorët e Trepçës dhe të Kishnicës do të vazhdojnë grevën në kërkim të pagave për muajt janar dhe shkurt.

Gani Osmani nga Sindikata e Re e Trepçës ka thënë për emisionin SOT në KTV se kushtet e minatorëve janë përherë të vështira, por kërkesa aktuale e vetme është ajo për pagesën e pagave.

“Ne jemi duke pritur që të realizohet zotimi që ka dhenë Qeveria”, ka thënë ai teksa ka shtuar se të gjithë punëtorët janë në vendin e tyre të punës, por vetëm duke qëndruar.