Arbëri

Ministria e Jashtme shkeli ligjin me rastin e pezullimit të drejtorit, detyrohet ta kthejë atë

Ministria e Jashtme shkeli ligjin me rastin e pezullimit të drejtorit, detyrohet ta kthejë atë
Meliza Haradinaj dhe Albert Prenkaj

Albert Prenkaj ka fituar betejën ligjore me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe nga 22 shkurti është kthyer në pozitën e drejtorit të Ministrisë. Pozita më me peshë në Ministrinë e Jashtme, e cila përbën urën lidhëse mes ambasadave dhe Ministrisë ka marrë epilog me vendimin e Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës.

 

Pozita më me peshë në Ministrinë e Jashtme, e cila përbën urën lidhëse mes ambasadave dhe Ministrisë ka marrë epilog me vendimin e fundit të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës. Pas një beteje me ankesa, Këshilli i Pavarur Mbikëqyrës e ka detyruar MPJD-në ta kthejë Albert Prenkajn në pozitën e drejtorit dhe t’i kompensohet paga e humbur nga dita e pezullimit. Pyetjeve rreth betejës ligjore me drejtorin, MPJD-ja u është përgjigjur duke e akuzuar KOHËN se po tenton të ndikojë në vendimmarrjen e brendshme të këtij institucioni

Albert Prenkaj ka fituar betejën ligjore me Ministrinë e Punëve të Jashtme dhe nga 22 shkurti është kthyer në pozitën e drejtorit të Ministrisë. Pozita më me peshë në Ministrinë e Jashtme, e cila përbën urën lidhëse mes ambasadave dhe Ministrisë ka marrë epilog me vendimin e Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës.

Mbështetur në ankesën e Prenkajt, Këshilli ka hedhur poshtë vendimet e qershorit, gushtit dhe nëntorit të vitit të kaluar. Nëpërmjet tyre, ambasadori ishte larguar nga zyra duke ia ndaluar gradimin deri në pesë vjet. Përveç kthimit në pozitën e mëparshme, Prenkajt i kompensohet paga e humbur nga dita e pezullimit.