Arbëri

119 vjet nga vrasja e Haxhi Zekës dhe 76 vjet nga ajo e Shaban Polluzhës

 

Sot bëhen 119 vjet nga vrasja e atdhetarit dhe një nga figurat kryesore të Lëvizjes Kombëtare Shqiptare gjatë shekullit XIX, Haxhi Zeka.

Haxhi Zeka u bë i njohur sidomos kur formoi Lidhjen “Besa-Besë” të Pejës, të mbajtur në vitin 1889.