Arbëri

BE-ja s’pret që në Kosovë të bëhet furnizimi i plotë me vaksina nga COVAX-i para pjesës së dytë të vitit

 

Furnizimi i plotë me vaksina kundër koronavirusit nga programi COVAX për qytetarët e Kosovës nuk do të ndodhë para pjesës së dytë të vitit 2021, ka paralajmëruar shefi i Zyrës së Bashkimit Evropian në Kosovë, Tomash Szunyog.

“Që të dyja, qeveria e Kosovës dhe BE janë duke bërë më të mirën për të siguruar vaksina sa më parë që është e mundur. Për shembull, përmes programit lehtësues të quajtur COVAX Kosova do të marrë falas vaksina për 20% të popullatës. Kosova i ka ndjekur procedurat siç duhet, si do qoftë, për shkak të kërkesave të mëdha, furnizimi i plotë me vaksina nga COVAX, nuk pritet të ndodh para pjesës së dytë të vitit”, ka thënë ai për “Këshillin e Investitorëve Evropianë”.