1 perditesime

Kryetari i Partisë Rome të Bashkuar të Kosovës (PRBK), Albert Kinolli, ka folur për problematikat që përcjellin komunitetin që përfaqëson.

23:22

Kinolli: Lista Serbe po tenton të fuqizohet përmes një iniciative në Graçanicë

Kryetari i Partisë Rome të Bashkuar të Kosovës (PRBK), Albert Kinolli, ka deklaruar se Lista Serbe ka krijuar një iniciativë në Graçanicë me qëllim që fuqizohet në Parlamentin e Kosovës. Sipas tij, kjo listë po tentohet të rritet duke kushtëzuar votuesit serbë.

“Muajve të fundit është themeluar një iniciativë që vjen nga Komuna e Graçanicës dhe kjo është një tentim e Listës Serbe që kjo iniciativë qytetare t'i merr votat nga komuniteti serb nga pjesë ku jetojnë ata, të cilët kushtëzohen për shkak se marrin paga dhe ndihma sociale”, ka deklaruar Kinolli.

Ai ka thënë në Interaktiv të KTV-së se votuesit kanë presin që ta votojnë këtë iniciativë.

 

23:12

Kinolli flet për problematikat e nxënësve të komunitetit rom në kohë pandemie

Kryetari i Partisë Rome të Bashkuar të Kosovës (PRBK), Albert Kinolli, ka folur për problematikat që përcjellin komunitetin që përfaqëson.

Ai i ftuar në Interaktiv të KTV-së, tha se një prej problemeve ishte shkollimi online në kohë pandemie.

Kinolli tha se shumë nxënës të komunitetit rom nuk kishin mundësi të ndiqnin mësimet online dhe për këtë, thotë se ka gjetur përkrahjen të Ministria e Arsimit.

Kinolli tha se premtimi është dhënë dhe se shpejt prej të dorëzohen laptopët për nxënësit.

“Bëhet fjalë për 200 laptopë apo tableta. Kjo do të ndihmonte shumë nxënësit që nuk i kanë kushtet. MSH-ja na ka premtuar, kemi dorëzuar listat dhe tash jemi në pritje”, tha Kinolli.

Ai pati kritika për ministrinë që duhet të përfaqësojë edhe komunitetin rom, atë për Kthim dhe Komunitete që gjithnjë udhëhiqet nga serbët. Komunitetin serb e ka quajtur të ledhatuar në Kosovë.

“Ministria për Kthim dhe Komunitete na ka premtuar se kjo do të ndodh në fillim të vitit shkollor, por ja tash jemi në shkurt dhe asgjë nga kjo punë”, tha Kinolli.

Foli edhe për mundësinë e punësimit të romëve, përkatësisht ngritjen profesionale. Tha se shumë romë tash janë të shkolluar dhe se askush nuk ka të drejtë t’i refuzojë kur bëhet fjalë për vende të punës.