Arbëri

QKSS: 75 për qind e qytetarëve mendojnë se dialogu është zhvilluar në mënyrë jo-transparente

QKSS: 75 për qind e qytetarëve mendojnë se dialogu është zhvilluar në mënyrë jo-transparente
 

68 për qind e qytetarëve mendojnë se dialogu duhet të vazhdojë, ani pse më shumë se 80 për qind e tyre thonë se nuk vërejnë kurrfarë përfitimi nga ky proces. Më shumë se shumica prej tyre po kundërshtojnë idenë e shkëmbimit të territoreve, por edhe idenë e Mini-Shengenit për Ballkanin Perëndimor. Përkundër se kërkesat e tyre janë për vazhdim të dialogut, ata nuk kanë mendim të mirë për këtë proces mes Kosovës dhe Serbisë. Madje, më shumë se 30 për qind e tyre nuk janë të informuar se cili është qëllimi final i gjithë këtij procesi mes dy vendeve.

Kështu janë përgjigjur të anketuarit në hulumtimin mbi perceptimet e qytetarëve të Kosovës në lidhje me dialogun në mes Kosovës dhe Serbisë.