Arbëri

PDK-ja prezanton planin e rimëkëmbjes së politikës së jashtme dhe imazhit të Kosovës

 

Nënkryetari dhe kandidati për deputet nga radhët e PDK-së, Memli Krasniqi gjatë prezantimit të Planit për Rimëkëmbjen e politikës së jashtme dhe imazhit të Kosovës tha se për ta rimëkëmbur Kosovën në arenën ndërkombëtare ky plan do të bazohet në tri shtylla themelore: Politika e Jashtme dhe Diplomacia, Mbrojtja dhe Siguria Kombëtare, si dhe Promovimi për Zhvillim.

Ai theksoi se prioritetet e PDK-së në shtyllën e politikës së jashtme dhe diplomacisë përfshijnë frenimin e çdo iniciative që cenon legalitetin dhe legjitimitetin e pavarësisë dhe sovranitetit të Kosovës, zgjerimin e përfaqësimit diplomatik dhe politik të Kosovës në organizata dhe mekanizma ndërkombëtarë, me prioritet themelor anëtarësimin në OKB, në Këshillin e Evropës, si dhe shndërrimin e misioneve diplomatike nga koncepti klasik i përfaqësimit, në një kapital diplomatik që funksion themelor e ka lidhjen e Kosovës me ekonominë globale dhe investitorët e huaj, lidhjen e ngushtë të institucioneve shtetërore me diasporën, lidhjen e sportistëve vendas me sportin ndërkombëtar dhe lidhjen e artistëve me sfondin kulturor global.