Arbëri

Daka i propozon PZAP-it ta obligojë KQZ-në që ta certifikojë listën e VV-së, pa Kurtin dhe të tjerët të dënuar

Foto: KOHA

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka komunikuar me Komisionin Qendror të Zgjedhjeve lidhur me ankesën e Lëvizjes Vetëvendosje për moscertifikim të listës së kandidatëve për deputetë.

 

Paneli Zgjedhor për Ankesa dhe Parashtresa ka komunikuar me Komisionin Qendror të Zgjedhjeve lidhur me ankesën e Lëvizjes Vetëvendosje për moscertifikim të listës së kandidatëve për deputetë.

Siç mëson KOHA, kryetarja e KQZ-së, Valdete Daka, në përgjigjen ndaj PZAP-it, ka propozuar që ankesa e VV-së të aprovohet pjesërisht, duke i certifikuar vetëm kandidatët që i përmbushin kushtet ligjore të Ligjit për Zgjedhjet e Përgjithshme. Të pacertifikuar do mbesin pesë kandidatë të VV-së, përfshirë edhe kandidatin për kryeministër, Albin Kurtin.