Arbëri

Amerika e Kosovës

Tabelat e rrugëve dhe emri i palestrës ku po ushtron, janë kthyer në shkas që basketbollistja amerikane për dy muaj të mësojë goxha shumë për rolin vendimtar të burrështetasve, ushtarakëve dhe diplomatëve amerikanë për çlirimin dhe pavarësimin e Kosovës.

 

Tabelat e rrugëve dhe emri i palestrës ku po ushtron, janë kthyer në shkas që basketbollistja amerikane për dy muaj të mësojë goxha shumë për rolin vendimtar të burrështetasve, ushtarakëve dhe diplomatëve amerikanë për çlirimin dhe pavarësimin e Kosovës.

“Unë erdha këtu për herë të parë më 19 nëntor 2020. Çfarë ishte e veçantë në Ferizaj kur erdha, ishte se ngado që shikoje, shihje flamuj amerikanë. Është hera e parë që kam dalë jashtë Amerikës dhe ishte e bukur të shihje deri ku ka mbërritur Amerika, dhe ka mbërritur deri këtu. Dhe kjo po më pëlqen”, thekson Amari Alexander, basketbolliste e “Kastriotit”.