Arbëri

Votimi përmes internetit, zgjidhje e lehtë e pa kosto për rrëmujën e shkaktuar me votat e diasporës

Votimi përmes internetit, zgjidhje e lehtë e pa kosto për rrëmujën e shkaktuar me votat e diasporës
Foto: Ilustrim
 

Mbi 150.000 aplikime për votim të kosovarëve me banim jashtë Kosovës, e po aq telefonata të nevojshme nga Komisionit Qendror të Zgjedhjeve për t’i verifikuar ato.

Rrëmuja e shkaktuar, me vendimin e fundit të KQZ-së, që të telefonohen për verifikim të gjithë ata që aplikojnë përmes postës elektronike për votim në zgjedhjet e 14 shkurtit, mund të zgjidhet lehtë, shpejtë dhe pa kosto të madhe financiare, sipas profesorit në Fakultetin e Inxhinierisë Elektrike dhe Kompjuterike, Blerim Rexha. Zgjdhja është votimi përmes internetit.