Arbëri

Elektoral e diskriminues po quhet zotimi i Qeverisë për arsimtarët

Pakënaqësi të shumta ka nxitur marrëveshja e arritur të mërkurën mes Qeverisë dhe Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës e Kulturës (SBASHK) për t’iu ndarë shtesa punëtorëve të këtij sektori. Marrëveshja u arrit në prag të zgjedhjeve të parakohshme pas kërcënimit të Sindikatës së Arsimit për grevë të përgjithshme.

 

Pakënaqësi të shumta ka nxitur marrëveshja e arritur të mërkurën mes Qeverisë dhe Sindikatës së Bashkuar të Arsimit, Shkencës e Kulturës (SBASHK) për t’iu ndarë shtesa punëtorëve të këtij sektori. Marrëveshja u arrit në prag të zgjedhjeve të parakohshme pas kërcënimit të Sindikatës së Arsimit për grevë të përgjithshme.

Mjete shtesë pritet të përfitojnë mbi 28 punëtorë të arsimit, por shuma e saktë nuk është vendosur ende. Nëse aprovohet kërkesa e SBASHK-ut që secili punëtor i arsimit përveç pagës të marrë 100 euro shtesë gjatë pandemisë, i bie që Qeveria do të paguajë afro 3 milionë euro në muaj vetëm për shtesa.