Arbëri

Avokati i Popullit: KQZ-ja të evitojë çdo veprim që mund të kufizojë të drejtën për të zgjedhur

 

Avokati i Popullit në lidhje me vendimin e KQZ-së për të verifikuar aplikimet për regjistrim të votuesve nga jashtë Kosovës, ka thënë se është proces i domosdoshëm për garantimin e besueshmërisë së procesit zgjedhor. Por, ka thënë e drejta për të votuar është e drejtë e garantuar për secilën person që ka arritur moshën mbi 18 vjet, me përjashtim kur kjo kufizohet me vendim gjyqësor.

Për këtë arsye ka thënë se është garantim i shtetit që zhvillimi i këtij procesi të jetë i drejtë dhe demokratik. Kështu që i ka bërë thirrje KQZ-së të evitojë çfarëdo veprimi që mund të kufizonte esencën e së drejtës për të zgjedhë të votuesve jashtë Kosovës.