Arbëri

Mungesa e oksigjenit dhe e barnave, sfidë për sistemin shëndetësor

 Mungesa e oksigjenit dhe e barnave, sfidë për sistemin shëndetësor
 

Vitia dhe Klina ishin qytetet e para të cilat u përballën me personat e parë të infektuar me COVID-19. E mënyra se si institucionet do t’i trajtonin të infektuarit me këtë virus do t’i vinin në pah informatat e pakta që kishte stafi shëndetësor dhe kushtet me të cilat ballafaqohej.

Për shkak që stafi shëndetësor dhe institucionet ishin të papërgatitura, Ministria e Shëndetësisë vendosi që Qendrën e Studentëve ta kthejë në qendër të karantinës, ku të gjithë personat që hynin në Kosovë nga shtete të tjera detyroheshin të izoloheshin për dy javë.