Arbëri

MPJD-ja thotë se është bërë i rregullt rotacioni diplomatik

 

MPJD-ja ka njoftuar se është bërë i rregullt tanimë rotacioni diplomatik, dhe ka filluar kthimi i normalitetit të brendshëm ku janë ndërmarrë veprime konkrete sa i përket gradimit dhe rotacionit.

“Në funksion të fuqizimit të brendshëm për adresimin e nevojave për zhvillimin dhe profesionalizimin e shërbimit të jashtëm, 25 zyrtarë MPJD-së të cilët nuk kanë pasur gradë diplomatike dhe të cilët i kanë plotësuar kushtet e parapara me dispozitat ligjore janë rekomanduar për gradim nga Komisioni për Grada dhe Disiplinë”, thuhet nga MPJD-ja.

Po ashtu, ka vazhduar edhe rotacioni i rregullt, sipas konceptit ‘një në shërbim, një në ministri’ i filluar muaj më parë nga ministrja Meliza Haradinaj - Stublla.