Arbëri

Studentët e komuniteteve joshumicë nuk i kanë plotësuar asnjëherë vendet e rezervuara në UP

Studentët e komuniteteve joshumicë nuk i kanë plotësuar asnjëherë vendet e rezervuara në UP
 

Prishtinë, 16 dhjetor - Organizata joqeveritare “Admovere”, të mërkurën, ka shpalosur gjetjet e raportit “Përfshirja e studentëve të komuniteteve joshumicë në Universitetin e Prishtinës”, sipas të cilit gjatë dymbëdhjetë vjetëve të fundit, vendet e rezervuara për ata studentë nuk janë plotësuar asnjëherë.

Kuota për 12-përqindëshin e studentëve të komuniteteve joshumicë zbatohet nga Universiteti i Prishtinës që nga viti akademik 2004/2005, porse nuk ka pasur ndonjë strategji se sa dhe si duhet zbatuar deri në vitin 2016. Në dy vjetët e fundit, kuota është përfshirë në numrin e përgjithshëm të studentëve të pranuar dhe nuk është plotësuar. Kjo ka shkaktuar pakënaqësi tek studentët shqiptarë, të cilët janë ankuar që vendet po mbesin të zbrazura.