Arbëri

GAP: Nga rimbursimi i Trustit më së shumti përfitojnë punëtorët e sektorit publik

Prishtinë, 6 dhjetor – Projektligjit për rimëkëmbjen ekonomike, i cili u miratua në Kuvend të premten dhe është dekretuar nga u.d. e presidentit, Vjosa Osmani, i është kontestuar kushtetutshmëria, me arsyetimin se ka elemente që diskriminojnë një pjesë të qytetarëve. Opozita dhe ekspertët e ekonomisë kanë vlerësuar se ligji që lejon rimbursimin vetëm të atyre që kanë nën 10 mijë euro të grumbulluara në Fondin e Kursimeve Pensionale, është i papranueshëm.

 

Prishtinë, 6 dhjetor – Projektligjit për rimëkëmbjen ekonomike, i cili u miratua në Kuvend të premten dhe është dekretuar nga u.d. e presidentit, Vjosa Osmani, i është kontestuar kushtetutshmëria, me arsyetimin se ka elemente që diskriminojnë një pjesë të qytetarëve. Opozita dhe ekspertët e ekonomisë kanë vlerësuar se ligji që lejon rimbursimin vetëm të atyre që kanë nën 10 mijë euro të grumbulluara në Fondin e Kursimeve Pensionale, është i papranueshëm.

Blend Hasaj nga Instituti GAP ka theksuar se ka shumë arsye se pse rimbursimi i vetëm një pjese të qytetarëve krijon pabarazi sociale.