Arbëri

MPJD-ja furnizon ambasadat me flamuj të UÇK-së, nuk dihet për çfarë qëllimi

Ministria e Punëve të Jashtme ka dërguar nëpër misionet diplomatike dhe konsullore një kontingjent të flamujve me logon e UÇK-së. Dërgesa është realizuar nëpërmjet postës së shpejtë DHL. Përveç dërgesës, ka munguar një shpjegim dhe udhëzim nga Ministria sesi të veprohet me këta flamuj. Kjo është konfirmuar nga përfaqësues diplomatikë, të cilët kanë folur në kushte anonimiteti.

 

Misionet diplomatike dhe konsullore të Kosovës janë furnizuar me një kontingjent të flamujve me logon e UÇK-së. Përveç pranimit të dërgesës, zyrtarë të këtyre misioneve thonë se nuk kanë marrë kurrfarë udhëzimi si të veprohet, as informacione për qëllimin e përdorimit. Derisa MPJ-ja nuk ka ofruar sqarime, në Zyrën e Kryeministrit Hoti nuk janë në dijeni për këtë ndërmarrje, e cila vjen disa javë pas konfirmimit të aktakuzave ndaj ish-udhëheqësve të lartë të UÇK-së

Ministria e Punëve të Jashtme ka dërguar nëpër misionet diplomatike dhe konsullore një kontingjent të flamujve me logon e UÇK-së. Dërgesa është realizuar nëpërmjet postës së shpejtë DHL. Përveç dërgesës, ka munguar një shpjegim dhe udhëzim nga Ministria sesi të veprohet me këta flamuj. Kjo është konfirmuar nga përfaqësues diplomatikë, të cilët kanë folur në kushte anonimiteti.

“Javën e kaluar ka arritur në përfaqësinë tonë diplomatike një flamur me stemën e UÇK-së. Por, nuk kemi pasur ndonjë udhëzim apo shpjegim sesi të veprohet me të. Vetëm e dimë se ata i ka dërguar Ministria e Punëve Jashtme”, ka thënë ky zyrtar.