Arbëri

Lajçak zotohet se secila marrëveshje në dialog do të zbatohet

 

Raportet mes Kosovës dhe Serbisë dhe situata në Bosnjë-Hercegovinë janë përmendur si sfidat kryesore në rajonin e Ballkanit në 25-vjetorin e arritjes së Marrëveshjes së Deytonit nga ana e Miroslav Lajçakut, dikur përfaqësues i lartë ndërkombëtar për BeH, e tash i dërguar i posaçëm i BE-së për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë. Lajçak ishte një prej folësve në një debat të zhvilluar në organizim të Komisionit për politikë të jashtme të Parlamentit Evropian, me pjesëmarrjen e deputetëve nga ky parlament, por edhe parlamentet nacionale të vendeve anëtare të BE-së, si dhe atyre të vendeve të Ballkanit Perëndimor.

Folësit kryesorë në këtë debat ishin komisari i Zgjerimit, Oliver Verheley, dhe i dërguari i posaçëm i BE-së për dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, Miroslav Lajçak.