Arbëri

Apeli ia përgjysmoi dënimin të akuzuarit për krime lufte, Darko Tasiq

 

Gjykata e Apelit e ka përgjysmuar dënimin ndaj të akuzuarit për krime lufte në Kosovë, Darko Tasiq. Nga 22 vjet burgim, sa ishte dënuar Tasiq në qershor të këtij viti nga Gjykata Themelore në Prizren, Apeli ia ka ulur dënimin atij në 11 vjet, duke e gjetur fajtor për veprat penale krime të luftës kundër popullatës civile.

Në njoftimin e Apelit thuhet se është aprovuar pjesërisht ankesa e mbrojtësit të të akuzuarit duke e ndryshuar vetëm cilësimin juridik të veprës penale dhe vendimin mbi dënimin, raporton KOHA.