1 perditesime
16:48

Kuvendi pezullon kontratën me median e cila prej faqes së tij ia transmetoi fushatën PDK-së

Kuvendi i Kosovës ka reaguar pas transmetimit të fushatës së PDK-së që u bë nga faqja e vet zyrtare.

Kjo thotë se u bë nga "Ekonomia Online", me të cilën kishte kontratë. 

"Në vazhdën e reagimit dhe të kërkesës së kryetares së Kuvendit të Republikës së Kosovës, dr. Vjosa Osmani, lidhur me çështjen e transmetimit të drejtpërdrejtë të një aktiviteti të Partisë Demokratike të Kosovës, në faqen zyrtare të Kuvendit në Facebook, sekretari i përgjithshëm i Kuvendit, Ismet Krasniqi, ka ndërmarrë masat si në vijim: Iniciohet procedurë disiplinore për Menaxherin e Kontratës. Nga sot, datë 27 nëntor 2020, pezullohet kontrata e shfrytëzimit të shërbimeve nga operatori “Ekonomia Online”. Iniciohet kërkesa për kompensimin e dëmit të shkaktuar lidhur me integritetin institucional dhe imazhit të Kuvendit", njofton Kuvendi. 


Agjencia e lajmeve EkonomiaOnline, ka sqaruar se e ka lëshuar gabimisht fushatën zgjedhore të PDK-së në Podujevë në faqen zyrtare të Kuvendit të Kosovës.

Thotë se kur është bërë transmetimi me ‘crosspost’ i fushatës, gabimisht është etiketuar edhe faqja e Kuvendit.

“Ne bëjmë transmetime të tilla edhe për institucione e organizata të tjera, OJQ, kompani, parti politike etj, sikur që ishte rasti i transmetimit të konferencës përmbyllëse të fushatës së kandidatit të PDK-së për zgjedhjet e jashtëzakonshme për kryetar të Komunës së Podujevës. Gjatë procesit të "crosspostingut" të kësaj ngjarjeje, është selektuar gabimisht dhe faqja e Kuvendit të Kosovës”, thuhet në reagim duke bërë edhe kërkimfalje.

“Redaksia e EO e merr përsipër këtë gabim teknik dhe është e gatshme të përballet me konsekuencat. Ne i kërkojmë falje publike Kuvendit të Kosovës nëse kjo ka ndikuar në prishjen e imazhit. Duam të theksojmë se ky ka qenë një gabim "njerëzor" dhe i paqëllimshëm. Dhe, duam të bëjmë të qartë se nuk bëhet fjalë për ndonjë "shkelje të autorizimeve", sepse ne kemi transmetuar me dhjetëra ngjarje në muaj të Kuvendit të Kosovës”, thuhet tutje.

16:01

Faqja zyrtare e Kuvendit transmeton fushatën e PDK-së në Podujevë, reagon Osmani

Fushata e Partisë Demokratike të Kosovës, në Podujevë, është transmetuar nga faqja zyrtare e Kuvendit.

Kryetarja e Kuvendit të Kosovës, Vjosa Osmani, ka kërkuar sqarim nga Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit, Ismet Krasniqi, pasi në faqen zyrtare të Kuvendit është transmetuar fushata e Partisë Demokratike në Podujevë.

“Sapo jam njoftuar se uebfaqja zyrtare e Kuvendit te Republikës së Kosovës në Facebook ka transmetuar aktivitetin partiak të Partisë Demokratike të Kosovës në Podujevë. Kjo përbën shkelje të autorizimeve zyrtare të personave përgjegjës që mirëmbajnë faqen zyrtare të Kuvendit në Facebook”, ka njoftuar Osmani.

“Kam kërkuar nga Sekretari i Përgjithshëm i Kuvendit që të ndërmerren masa urgjente ndaj kujtdo që ka keqpërdorur autorizimet zyrtare dhe kanë dëmtuar rëndë imazhin e institucioni të Kuvendit”, ka thënë tutje ajo.

KOHA ka kontaktuar sekretarin Ismet Krasniqi, derisa ai ka thënë se do të japë sqarim përmes e-mailit zyrtar.

“Referojuni faqes zyrtare të Kuvendit të Kosovës”, u shpreh shkurt Krasniqi.

Image