Arbëri

VV-ja kërkon interpelancë për Blerim Kuçin për hidrocentralet

 

Grupi Parlamentar i Lëvizjes Vetëvendosje ka kërkuar interpelancë për Blerim Kuçin lidhur me dhënien e licencave afatgjate (40 vjet) për prodhim të energjisë elektrike të ndërmarrjes KELKOS ENERGY SH.P.K për HC Deçani dhe HC Belaja, ka bërë të ditur Vetëvendosje përmes një postimi në Facebook.

“Operimi i hidrocentraleve në Grykën e Deçanit përmes kompanisë “Kelkos Energy sh.p.k.” ka shkaktuar dëme të mëdha në ambientin e rajonit ku operojnë sikurse edhe në shëndetin e qytetarëve. Edhe pse më 14 tetor 2020, këtyre tre hidrocentraleve ju kishte ndaluar operimi, për shkak se nuk kishin leje mjedisore dhe leje ujore, pas lejes nga Ministria e Ekonomisë dhe Ambientit, ZRRE në mbledhjen e sotme, mori vendim për dhënien e licencave për 40 vjet për dy hidrocentralet në bjeshkët e Deçanit”, thuhet në njoftim.