Arbëri

Vendimi i MASH-it për lirimin nga puna të mësimdhënësve të sëmurë nuk po zbatohet

Ndonëse e operuar nga kanceri i gjirit dhe së fundi duke u trajtuar edhe nga bronhiti kronik, mësimdhënësja e gjimnazit “Eqrem Qabej”, në Prishtinë, Nurije Kastrati, po detyrohet që çdo ditë të shkojë në shkollë.

 

Ndonëse e operuar nga kanceri i gjirit dhe së fundi duke u trajtuar edhe nga bronhiti kronik, mësimdhënësja e gjimnazit “Eqrem Qabej”, në Prishtinë, Nurije Kastrati, po detyrohet që çdo ditë të shkojë në shkollë.

Në këto rrethana, përkitazi me një vendim të Ministrisë së Arsimit, ajo nuk do të duhej të ishte duke dalë në vendin e punës, pasi përfshihet në numrin prej 300 mësimdhënësve me sëmundje të rënda, e të cilët liroheshin nga procesi mësimor, raporton KOHA.