Arbëri

Kërkohet rivendosje e angazhimit amerikan në Kosovë

Kërkohet rivendosje e angazhimit amerikan në Kosovë

Administrata e presidentit Donald Trump është kritikuar nga ish-zyrtarë të lartë të Shteteve të Bashkuara për qasjen e aplikuar në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, në një tryezë online ku u diskutua për të ardhmen e Kosovës, organizuar nga Instituti për Studimin e të Drejtave të Njeriut pranë Universitetit të Columbias.

 

Administrata e presidentit Donald Trump është kritikuar nga ish-zyrtarë të lartë të Shteteve të Bashkuara për qasjen e aplikuar në dialogun mes Kosovës dhe Serbisë, në një tryezë online ku u diskutua për të ardhmen e Kosovës, organizuar nga Instituti për Studimin e të Drejtave të Njeriut pranë Universitetit të Columbias.

Ish-Sekretarja amerikane e shtetit, Madeleine Albright, e cila ka shërbyer në periudhën e vitit 1999, kur SHBA-ja udhëhoqi fushatën e NATO-s për bombardimin e Serbisë, ka thënë se është e domosdoshme rivendosja e angazhimit amerikan në raportet Kosovë-Serbi, por edhe rajonin e Ballkanit në përgjithësi. Kjo, sipas saj, mund të bëhet nëse zgjedhjet e javës së ardhshme në ShBA prodhojnë ndryshim në lidership.