Arbëri

UP-ja deri në fund të javës pritet ta shpallë konkursin për afatin e dytë

Brenda kësaj jave, Universiteti i Prishtinës pritet të marrë vendim për hapjen e konkursit plotësues për pranimin e studentëve të rinj. Kjo do të jetë pikë e rendit të ditës në mbledhjen e radhës së Senatit.

Prorektorja për mësimdhënie dhe çështje të studentëve, Mimoza Ibrani, ka bërë të ditur se në afatin plotësues në nivelin bachelor pritet të pranohen rreth 2.500 studentë.
“Në afatin e parë të studimeve themelore për bachelor janë plotësuar 2/3 e vendeve, pra ngelen vakante një e treta e vendeve për studimet themelore bachelor, përfshirë këtu edhe kuotat për komunitetet joshumicë”, ka thënë Ibrani.