Arbëri

Vetëm 76 asistentë për rreth 4 mijë nxënës me nevoja të veçanta

Andi Salihu po bëhej gati të hyjë në shkollën “Eqrem Qabej” në Prishtinë, aty ku i ndjek mësimet. Si çdo ditë tjetër, atë e sjell dhe e merr me veturë prindi i tij.

 

Andi Salihu po bëhej gati të hyjë në shkollën “Eqrem Qabej” në Prishtinë, aty ku i ndjek mësimet. Si çdo ditë tjetër, atë e sjell dhe e merr me veturë prindi i tij.

Për këtë nxënës të klasës së 12-të, që vuan nga distrofia muskulore, viti shkollor ka nisur me probleme, meqë nuk ka asistent për ta ndihmuar gjatë orëve mësimore. Deri vitin e kaluar atë e kanë ndihmuar asistentët vullnetarë, por këtë vit më nuk ka.