Arbëri

Në ndryshimet e Ligjit për Automjete hiqet detyrimi për homologim për veturat që vijnë nga Evropa

Në ndryshimet e Ligjit për Automjete hiqet detyrimi për homologim për veturat që vijnë nga Evropa

Në Komisionin Parlamentar për Infrastrukturë ka kaluar projektligji për ndryshim/plotësimin e Ligjit për Automjete, që heq detyrimin për homologim për vetura të reja dhe të vjetra që vijnë nga shtetet e Bashkimit Evropian, Zvicra dhe Norvegjia, ka bërë të ditur deputeti i Grupit Parlamentar të Vetëvendosjes Hekuran Murati.

Murati ka thënë se me këtë pikë po zbatohet vullneti i qytetarëve nënshkrues të peticionit të vitit të shkuar, që kishte grumbulluar më shumë se 10 mijë nënshkrime në kërkesën për ndërprerje të homologimit të veturave.