Arbëri

BE-ja: Kosova duhet ta propozojë mënyrën si të implementohet Asociacioni

BE-ja: Kosova duhet ta propozojë mënyrën si të implementohet Asociacioni
 

Zëdhënësi i Bashkimit Evropian, Peter Stano, ka thënë se Kosova ka marrë një obligim ndërkombëtar kur në vitin 2013 është arritur marrëveshja për Asociacioni e më pas është ratifikuar me 2/3 e votave në Parlamentin e Kosovës. Ai ka thënë se Kosova duhet ta gjejë mënyrën se si të implementohet Asociacioni.

Sa për takimin e sotëm në Bruksel, mes palës kosovare dhe asaj serbe, që ndodh në nivel të ekspertëve, Stano, ka thënë se po bisedohet vetëm për çështjet financiare dhe pronësore.