Arbëri

VV-ja kërkon arsyetimin e faljes dhe lehtësimit të dënimeve të dëshmitarëve në rastin Dehari

VV-ja kërkon arsyetimin e faljes dhe lehtësimit të dënimeve të dëshmitarëve në rastin Dehari
 

Lëvizja Vetëvendosje ka përsëritur kërkesën e saj që të publikohen procesi dhe arsyetimi i faljes apo lehtësimit të dënimit të personave që ishin dëshmitarë në procesin hetimor për rastin e vdekjes së aktivistit të kësaj partie, Astrit Dehari.

Në mes të muajit gusht KOHA raportoi se presidenti Hashim Thaçi ia kishte falur 3 vjet e gjysmë të dënimit, nga 15 në total sa ishte dënuar, Luz Allakut, që ishte dëshmitar në procesin hetimor për vdekjen e Deharit në Qendrën e Paraburgimit në Prizren, katër vjet më parë. Po ashtu, edhe dëshmitari tjetër, Frrok Laski, ishte liruar shtatë muaj para se ta përfundonte dënimin.