Arbëri

I nominuari për ambasador të SHBA-së në Gjermani mendon se sulmi ndaj Serbisë më 1999 ishte gabim

I nominuari për ambasador të SHBA-së në Gjermani mendon se sulmi ndaj Serbisë më 1999 ishte gabim

Në një intervistë më 2019, i nominuari për ambasador të ri të Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Gjermani, Douglas Macgregor, kishte kritikuar ndërhyrjen e SHBA-së në Kosovë në vitin 1999.

“Ndërhymë kundër serbëve ortodoksë, serbëve të krishterë ortodoksë në Kosovë dhe vumë një mafie myslimane të drogës në krye të vendit dhe e quajtëm sukses për demokracinë”, kishte thënë ai gjatë intervistës. “Këta njerëz nuk kanë qenë kurrë miqtë tanë. Janë armiq të pashërueshëm. E kam fjalën për islamistët sunitë”.