Arbëri

Hoti ia delegon kompetencat Hysenit në dialog, vlerësohet qasje jokushtetuese

Hoti ia delegon kompetencat Hysenit në dialog, vlerësohet qasje jokushtetuese
 

Kryeministri Avdullah Hoti ka vendosur t’ia delegojë kompetencat në dialog koordinatorit që vjen nga partia e tij, Skënder Hyseni. Teksa ka folur për rolin e Hysenit në negociata me Serbinë, Hoti ka thënë se Hyseni ka kompetencë ta përfaqësojë kryeministrin në tryezën e negociatave. Por ky përcaktim është në kundërshtim me Kushtetutën dhe me aktgjykimin e vitit 2019, sipas të cilit kryeministri është ai që duhet t’i prijë dialogut me Serbinë.

“Ai flet në emër timin në tavolinën e dialogut, ka këtë kompetencë të më përfaqësoj mua si kryeministër në procesin e dialogut. Koordinatori ka marrë përsipër organizimin e këtij procesi të rëndësishëm. Ne kemi hyrë në dialog për të përmbyllur marrëveshje me Serbinë, e cila përfshin dy gjëra- njohjen reciproke dhe normalizimin e marrëdhënieve. Dialogu është për të përmbyllur marrëveshjen me Serbinë”, ka thënë Hoti të mërkurën pas mbledhjes së Qeverisë, ku i informoi anëtarët e kabinetit për takimin e javës së kaluar. Ndërkaq të premten ai ka shtuar se do të raportojë para deputetëve për takimin e javës së kaluar në Bruksel, raporton KOHA.