Arbëri

46 milionë euro kredi për “Projektin Emergjent COVID-19 për Kosovën”

 

Ministria e Financave, Hykmete Bajrami, ka nënshkruar të hënën marrëveshjen e kredisë me Bankën Botërore, përmes Asociacionit Zhvillimor Ndërkombëtar, në vlerë prej 46 milionë euro për “Projektin Emergjent COVID-19 për Kosovën”.

Kjo është bërë e ditur përmes një komunikate nga Ministria e Financave. Sipas komunikatës, mjetet financiare do të destinohen në parandalimin, zbulimin dhe reagimin ndaj kërcënimit të paraqitur nga COVID-19. Ndër të tjera do të mundësohet sigurimi i pajisjeve mjekësore dhe forcimi i sistemit shëndetësor publik, duke i rritur kapacitetet e testimit. Do të mundësohet edhe zgjerimi i kapacitetit të Klinikës së Sëmundjeve Infektive.