Arbëri

Darko Tasiq dënohet me 22 vjet burgim për krime lufte në Kosovë

Darko Tasiq dënohet me 22 vjet burgim për krime lufte në Kosovë

Me 22 vjet burgim është dënuar Darko Tasiqi, i akuzuar për krime lufte ndaj popullatës civile në vitin 1999 në Krushë të Vogël të Prizrenit.

Gjykata Themelore e Prizrenit e ka shpallur Tasiqin fajtor për pikën dy të aktakuzës për përdhosjen e trupave të pajetë të personave të paidentifikuar, duke i djegur ato dhe duke i hedhur në lumin Drin.