Arbëri

BE-ja zgjedh diplomatin çek Tomas Szunyog si pasardhës të Natalia Apostolovës në Kosovë

Foto: Reuters / ilustrim
 

Përfaqësuesi i lartë i BE-së për Politikë të Jashtme dhe Siguri, Josep Borell ka vendosur që diplomatin e Çekisë, me përvojë nga rajoni i Ballkanit, Tomas Szunyong ta emërojë për Përfaqësues të Posaçëm të BE-së në Kosovë (EUSR) dhe shef të Zyrës së BE-në në Prishtinë.

Ka një kohë prej kur është përfolur në qarqet diplomatike për këtë zgjedhje të Borrellit, ndonëse është pritur që një gjë e tillë të konfirmohet. KOHA mëson nga burimet diplomatike në BE se zgjedhja e tij tashmë është konfirmuar.