Arbëri

Kurti për Covid-19: Kemi shënuar progres të jashtëzakonshëm, por s’bën të relaksohemi

Foto: Qeveria e Kosovës
 

Kryeministri në detyrë, Albin Kurti, përmes një postimi në Facebook thotë se ka një progres shumë të mirë në luftën ndaj Covid-19, porse kjo nuk do të thotë se duhet të relaksohemi, por kujdesi duhet të jetë maksimal.

“Falë masave të 15 prillit dhe bashkëpunimit të një shumice të madhe prej jush, përqindja e rritjes në numrin e rasteve ka rënë nën 4%. Kjo nënkupton se qytetarët e infektuar po e transmetojnë virusin te shumë më pak persona të tjerë në krahasim me periudhën para 15 prillit, kur rritja ditore kishte shkuar deri në 27%. Dje, për herë të parë që nga ardhja e Koronavirusit në Kosovë, numri i të shëruarve ishte dyfish më i madh sesa numri i rasteve të reja, me 35 persona të shëruar. Kemi shënuar progres të jashtëzakonshëm, progres i cili po shpresojmë që të vazhdojë në javët e ardhshme”, ka shkruar Kurti.