Arbëri

Rekordi i zi në ekonomi

Rekordi i zi në ekonomi
Foto: Alban Bujari / KOHA
 

Kosova ka dalë nga lufta edhe me një ekonomi të shkatërruar, është pavarësuar pa ndonjë përparim të ndjeshëm dhe në ngecje ka mbushur dekadën e parë të shtetësisë. Ka ngelur kampion në Evropë për kah varfëria dhe shkalla e papunësisë.

Kujtim Dobruna, udhëheqës i ECIKS, organizatë që ndihmon zhvillimin ekonomik të Kosovës, parasheh skenarë të errët për ekonominë, që për burim kanë efektet e pandemisë. Varësisht nga kohëzgjatja e krizës, sipas tij, tkurrja ekonomike mund të shkojë deri në 8 për qind.