Arbëri

KMDLNJ e konsideron Shërbimi Korrektues të Kosovës shembull për vendet e rajonit

KMDLNJ e konsideron  Shërbimi Korrektues të Kosovës shembull për vendet e rajonit

Shërbimi Korrektues i Kosovës, është vlerësuar si institucioni më i mirë në rajon sa i përket trajtimit të privuarve nga liria në Kosovë, kushtet fizike të vendosjes së tyre dhe ushqimi për të burgosurit.

Ky vlerësim ka ardhur pas monitorimit të SHKK-së nga Këshilli për Mbrojtjen e të Drejtave dhe Lirive të Njeriut dhe organizatave tjera monitoruese si QKMRT-së dhe Institucioni i Avokatit të Popullit.