Arbëri

Hakerët pro-interesave turke besohet se sulmuan Shërbimin Informativ të Shqipërisë

Foto: Reuters
 

Agjencia e lajmeve, Reuters, ka raportuar në një hulumtim ekskluziv, se në mesin e dhjetëra serverëve ministrish, ambasadash e agjencish shtetërore në Evropë dhe Lindje të Mesme, hakerët pro-interesave turke kanë sulmuar edhe rrjetin kibernetik të Shërbimit Informativ Shtetëror të Shqipërisë.

“Në mesin e viktimave ishte përfshirë edhe inteligjenca shtetërore e Shqipërisë, tregojnë të dhënat publike në internet. Inteligjenca shtetërore shqiptare kishte qindra ‘usernames’ dhe fjalëkalime sigurie të kompromituar si rezultat i sulmeve, ka bërë të ditur njëri prej hetuesve privatë të sigurisë kibernetike, i cili ishte i informuar me ndërhyrjet në trafikun e uebfaqeve”, ka raportuar Reutersi, transmeton “Koha Ditore”.