Arbëri

Përshëndetet votimi i Pr/ligjit për Simbolet Kombëtare në Mal të Zi

Foto: Reuters / ilustrim
 

Me 41 vota pro, Projektligji për Simbolet Kombëtare i hartuar nga ministria për të Drejtat e Njeriut dhe Pakicave në Malin e Zi, garanton edhe përdorimin e lirshëm të flamurit shqiptar nga shqiptarët e Malit të Zi, ndërkohë që është fshirë krejtësisht neni 23, për Rendin dhe Qetësinë publike, përmes të cilit sanksionohej përdorimi i flamurit shqiptar.

Duke u bazuar në këtë ligj, vitet e fundit janë gjobitur shumë shqiptarë të Malit të Zi, që kishin përdorur flamurin shqiptar.