Arbëri

Seanca e së enjtes hapi i parë formal, por jo edhe vendimtar në krijimin e institucioneve

Foto: Koha
 

Thirrja e seancës konstituive për të enjten është hapi i parë formal drejt krijimit të institucioneve të reja, por jo edhe dita vendimtare.

Referuar praktikës së deritashme nuk dihet se kur do të përmbyllet seanca me zgjedhjen e kryetarit dhe nënkryetarëve. Mungesa e marrëveshjes për koalicion mes Lëvizjes Vetëvendosje dhe Lidhjes Demokratike do ta përsëriste situatën e vitit 2014 dhe 2017, kur partia fituese kishte vonuar emrin e kandidatit për kryetar të Kuvendit.