Arbëri

Komisioni i Venecias bën thirrje për rishqyrtimin e ligjit të ri për gjuhët në Maqedoninë e Veriut

Komisioni i Venecias bën thirrje për rishqyrtimin e ligjit të ri për gjuhët në Maqedoninë e Veriut

Komisioni i Venecias i bën thirrje Maqedonisë së Veriut ta rishqyrtojë ligjin e ri mbi përdorimin e gjuhëve dhe të heqë dorë nga dispozitat e dygjuhësisë në procedimet gjyqësore.

Në opinionin e miratuar të premten, 6 dhjetor, Komisioni u sugjeron autoriteteve në Shkup që rishqyrimi të bëhet përmes konsultimeve me të gjitha palët e përfshira.